Har du i sinde at investere i en bolig, kan du ikke helt udelukke, at EU kommer til at have en betydning for boligens værdi over de næste mange år.

Den lovgivningen, som bliver vedtaget i Danmark, er desuden i mere end 70 % tilfælde EU-lovgivning – når vi ikke er i en pandemi.

Derfor har EU altså også en stor indflydelse på, hvilken boligpolitik der føres i Danmark. At holde et vågent øje med EU-politik er måske slet ikke nogen dum ide, selvom det ikke lige er den første tanke, når du investerer i drømmeboligen.

Hvor foregår din investering?

Først og fremmest skal det nævnes, at din bolig selvfølgelig vil have stor indflydelse af EU, hvis du har investeret i en bolig i et EU-land.

Den frie bevægelig, de gode uddannelsesmuligheder mm. har selvfølgelig en indflydelse på, om din investering er positiv eller negativ for dig, hvis du ønsker at gøre brug af den bolig, du har investeret i.

Ud over de helt åbenlyse fordele ved unionspolitikken på den frie bevægelighed, vil der også være fordele på forskellige boligskatter og andet – der dog ikke er direkte forbindelse med EU, men med beskatningen i landet, boligen befinder sig i.

Hvis EU’s rolle i din ejendomsinvestering ikke er til at få øje på, når du kigger ud af Danmark, så tænk bare på Storbritannien, der netop nu er i gang med at forlade unionen.

Formodningen er, at det vil beskadige deres boligmarked, alene usikkerheden for udenlandske investorer er årsag nok til en stor økonomisk boligskade.

Inddrag EU politik i dine udregninger

Og så når vi vender snuden mod Danmark, vil der være en stor fordel ved at holde øje med EU-politikken.

Når så stor en del af den danske lovgivning foregår i EU, når vores medlemskab skaber en stabilitet og gennemsigtighed medlemslandene imellem, når unionen skal forsøge at regulere, så vi undgår en boligkrise som i 2007-08, er EU-politikken fuldstændig essentiel for din boliginvestering.

Vi har i Danmark – både i debatter, husholdning og medierne – en tendens til at anskue EU som noget, der er eksternt, noget udenfor Danmark.

Det er dog mildest talt en misforståelse. Danmark er del af unionen. Danmark forsikres, forankres og ændres med union, så længe vi forbliver medlemmer – hvilket formentlig er en årrække endnu.

Få hjælp til at beregne lån

Altså skal først råd lyde: Følg med i EU-politik. Andet råd, når du skal købe din bolig, er: Beregn dit lån.

Når du vælger at gældsætte dig, skal du have en fuldstændig forståelse for det lån, du træder ind i. Det virker måske banalt, men mange mennesker har ikke en klar forståelse for deres lån.

Tænk blot på skandalerne, der kører pt., hvor banker har indkrævet højere renter på deres lån, uden at kunderne har råbt vagt i gevær. Det betyder altså, der ikke har været tilstrækkeligt beregnet lån fra private borgere.

beregn lån, hvis du vil undgå snyd. Beregn også lån, hvis du vil danne dig et godt og fornuftigt overblik.

(Visited 34 times, 1 visits today)
Luk