Her kan du læse om, hvad dine muligheder som er dansker er for at låne penge i Sverige. Der kan være flere årsager til at du netop ønsker at låne penge i Sverige frem for Danmark. Én af årsagerne kan være at du måske står skrevet i RKI og derfor ikke har mulighed for at optage et lån i Danmark. Derudover kan det også være at du har benyttet dig af danske låne udbydere og nu ønsker at se på Sveriges udbud. Det kan også være tilfældet at du går med tanker om, at købe fast ejendom i Sverige. Hvis det er tilfældet, kan der også være en idé i at optage lånet i landet. Uanset hvad dine årsager er, er der nogle ting, som er gode, men også nødvendige, at vide når du skal optage et lån i Sverige.

Forudsætninger for at låne penge i Sverige

Man skal være opmærksom på, at der er en række ting, som gør sig gældende i forholdt til at låne penge i Sverige som dansker.

Først og fremmest kan man faktisk finde op til flere svenske låneudbydere her i Danmark. Her udbydes lånet i Danmark, men låneudbyderen er svensk. Tilmed findes der også andre lande, som tilbyder lån i Sverige (og i Danmark) for den sags skyld, som er udenlandske. Disse har som regel en afdeling til hvert land. Har dette din interesse kan du blot vælge afdelingen for Sverige. Det er dog ikke altid at du kan få lov at ansøge i Sverige. Nogle steder vil de bede dig om at ansøge fra Danmark. På nettet finder du nemt en liste over, hvilke svenske låneudbydere, der findes.

Du kan også benytte dig af såkaldte samletjenester. Dette er tjenester, som indhenter tilbud fra en række forskellige låneudbydere. Herefter præsenterer de dig for de bedste udbydere. Nogle vi igen bede dig om at ansøge som dansker, mens andre ikke nævner noget om dette. Det vil sige at nogle udbydere vil have dét krav at du er svensk statsborger – i det tilfælde at det er en låneudbyder fra Sverige naturligvis. Her i blandt findes du også udbydere der ikke kræver at du for eksempel ikke er registret i RKI eller andet. I Sverige svare deres Kronofogden til vores danske RKI. Dog må du hos mange i Sverige ikke ave betalingsanmærkninger. Igen er der så hertil udbydere, som ikke siger noget til dette. Dog skal du være opmærksom på at udbuddet af låneudbydere kan blive betydeligt mindre, hvis du angiver at du har betalingsanmærkninger. Det er ikke noget man kan snyde med, da dette kan ses ligeså vel som det kan undersøges om du står registret i RKI og så videre. På samme måde som med svenske låneudbydere finder også let en liste over samletjenester.

Alternativt er der også mulighed for, at du kan få et svensk kreditkort. Ligesom i Danmark kan man nemlig også påtage alternative lån i Sverige. Når du trækker penge på det svenske kreditkort, trækkes pengene på din kredit. Kreditkort kan være en fin løsning, hvis du løbende har brug for at låne småbeløb.

At låne penge i Sverige til finansiering af hus

Når du køber hus i Sverige er det sandsynligvis en anderledes type lån du søger. Realkreditlån findes i Sverige på samme måde som i Danmark. Det er eksempelvis normalt at tage et 50-årigt lån i Sverige. Du kan nemlig heller ikke oprette et realkreditlån i Danmark – kun låne til køb af en svensk bolig.

Vær opmærksom på, at man i Sverige betaler minimum 15 procent af boligen ved køb.

(Visited 38 times, 1 visits today)
Luk