Rigtig mange mennesker betragter te som en billigere eller mindre luksuriøs udgave af kaffen. Men dette er faktisk en fejlagtig antagelse. Og den bygger ikke på reelle fakta om produktet te, men derimod om en smagsdom bygget på de mange dårlige varianter af te, som florerer på markedet.

De billige og dårligt producerede temærker er nemlig vundet rigtig meget frem, både i supermarkederne og hjemme i stuerne. Og det er enormt ærgerligt, for køber man de billige versioner, så får man slet ikke det rigtige indtryk af, hvad te egentlig er. Det gør man derimod, hvis man vælger kvalitet.

Historien om te

Te har sin oprindelse i Kina, og tekulturen bliver stadig dyrket i enormt stor stil i landet den dag i dag. Tager man til Kina kan man få eksklusivt te af mange varianter og serveret under overdådige ceremonier, hvor intet er overladt til tilfældighederne.

De første teplanter blev dyrket og udvundet for over 2500 år siden. Da søfarten og opdagelsesrejsen tog fart i 1500-tallet blev teen pludselig udbredt til resten af verden via handelsruter, og skikken blev hurtigt taget op af de mange vesterlændinge, som pludselig kunne købe den tørrede plante.

Den rigtige te slår enhver kop kaffe

Mange glemmer teens lange og rige kulturelle og historiske tradition, når de hiver en pakke ned fra hylden. Det er klart at denne ikke kommer til sin ret, hvis man vælger et hurtigt og sjusket produceret produkt. Til gengæld kan man helt sikkert smage toner af asien og høre skibenes knagen, hvis man vælger te af kvalitet.

Det er ikke alle butikker, som fører de bedste former for te. Derfor kan man med fordel vælge supermarkeder med hang til luksusprodukter eller måske endda tage turen ned til den lokale te- og kaffebutik og vælge noget der. Er man særligt specifik, kan man også finde sin te på internettet.

Den bedste te er økologisk

Men hvad kendetegner så en god te? En god te er først og fremmest kendetegnet ved omtanke og omhyggelighed. Og dette er også to tillægsord, som beskriver økologiske produkter. Økologisk produktion handler nemlig først og fremmest om at få det optimale ud af resurser, frem for at maksimere produktion eller indtjening.

Udover at smage bedre og være bedre kvalitet er økologisk te også langt bedre for naturen og miljøet. Den produceres nemlig uden skadelige gødningsstoffer eller andre vækstmidler.

Chaplon te er økologisk og velsmagende

Søger man en god, velsmagende og varieret økologisk serie af te, så er Chaplon Tea svaret. Chaplon Tea er et firma med en lang tradition for at producere varianter af te, som kombinerer nytænkning med tradition. En af Chaplon Teas særlige kendetegn er, at de mikser klassiske teblade med andre duft- og smagsgivere som blomster og urter.

Udover de lækre smage, så er Chaplon Tea også kendt for sine smukke æsker og yndige dåser. Disse er elegante og klassiske i designet og vil pynte i ethvert køkken eller på ethvert spisebord.

(Visited 27 times, 1 visits today)
Luk