Skrevet af 10:07 Europa, Featured

Sådan rejser du sikkert i EU under Corona

covid19

Lige siden Coronavirussen først gjorde sit indtog i Danmark og resten af EU, har vores hverdag set radikalt anderledes ud. Nu skal vi pludselig til at tage alle mulige forholdsregler, når vi bevæger os ud i det offentlige rum. Det er ikke længere nok at tjekke, om man nu har husket nøgler, pung og smartphone, inden man går ud ad hoveddøren. Nu skal man også huske både mundbind og håndsprit.

Det er dog i høj grad muligt at leve et nogenlunde normalt liv, så længe man følger retningslinjerne. Og det er bestemt også muligt at tage ud at rejse i resten af EU.

Undersøg de enkelte landes retningslinjer

Inden du rejser afsted på ferie til et andet land i EU, er det en rigtig god idé at undersøge det pågældende lands retningslinjer i forhold til Corona. Der er nemlig stor forskel på hvor strenge regler de forskellige lande har for at mindske smitterisikoen.

Langt de fleste EU-lande har efterhånden en eller anden form for krav til brug af mundbind, ligesom vi nu er vandt til i Danmark. Derudover er der også afstandskrav i stort set alle lande, hvilket vi jo også praktiserer herhjemme. Udover disse grundlæggende Corona-retningslinjer, som ikke afviger fra de danske, kan enkelte EU-lande have strengere regler pga. et højt smittetryk. Enkelte lande er endda gået så vidt som til at indføre udgangsforbud for at standse smitten med Corona. Husk derfor at undersøge retningslinjerne i det pågældende land, inden du rejser afsted.

Prøv et nyt rejsemål

Mange af de klassiske, populære rejsemål som Spanien og Italien er hårdt ramt af Corona. Dette kunne derfor være en god anledning til at prøve et af de mindre populære rejsemål i EU. Der findes nemlig mange skønne lande, udover de typiske sydeuropæiske rejsemål, som bestemt er et besøg værd. Hvorfor ikke besøge nogle af vores broderlande her i Skandinavien? Eller hvad med at tage en tur til Island eller Finland? Disse lande på de nordlige breddegrader er ofte oversete rejsemål, hvilket er en skam, da de har rigtig meget at byde på.

Tag bilen på ferie

Det kan være en utroligt stressende oplevelse at flyve på ferie. Først skal man hjemmefra i god tid, så man kan være i lufthavnen et par timer før afgang. Dernæst skal man igennem bagageindtjekning og sikkerhedskontrol, inden man kan vandre tværs igennem en kæmpestor lufthavn for at finde den rigtige gate. Når man så endelig kommer ombord på flyet, sidder man klemt sammen med en masse andre mennesker på meget lidt plads.

Alt dette stress og jag kan dog undgås, hvis man i stedet tager bilen på ferie. Bilen er et oplagt transportmiddel til en ferie i EU, da der aldrig er længere, end at turen kan klares på en dag eller to. Du har desuden mulighed for at holde alle de pauser, du har behov for på de velassorterede rastepladser ved den tyske motorvej. Og så slipper du fuldstændigt for den store smitterisiko, der kan være ved at bevæge sig ombord på et fly i disse tider.

Coronavirussen har ændret vores hverdag radikalt, men den behøver ikke afholde dig fra at leve livet. Så længe du bare følger de gældende retningslinjer og bruger din sunde fornuft.

(Visited 17 times, 1 visits today)
Luk