Skrevet af 10:01 Europa

Nye ideer til rejser: De oversete europæiske hovedstæder

dublin

Når man tænker på pulserende europæiske storbyer, tænker man ofte på Berlin, Rom og Paris. Men Europa er så meget mere, og der er så mange oversete europæiske hovedstæder der er et besøg værd på en af dine rejser. Overvej at rejse til en af de oversete hovedstæder, og få dig en oplevelse ud over det sædvanlige. Drøm dig væk for en stund og bliv inspireret til din næste storbyferie.

Amsterdam

Amsterdam er Hollands hovedstad. Byen er specielt kendt for dens mange kanaler, flotte gader og husbåde. Byen har et særdeles godt og aktivt caféliv. Der er mange rigtig gode restauranter og caféer i Amsterdam. Shopping er også noget der gør Amsterdam attraktiv, der er mange flotte modebutikker og butikker med lokale specialiteter. Anne Franks hus ligger i Amsterdam og er klart et besøg værd. Hun er kendt i hele Europa for hendes dagbog om livet under anden verdenskrig. Der er ligeledes mange andre kulturelle tilbud i byen. F.eks. Van Gogh-museet. Der er nok at se og opleve i den skønne hovedstad. Noget du ikke må undvære, er en tur i en kanalbåd rundt og opleve byen fra vandsiden.

Budapest

Storslået arkitektur og mange seværdigheder. Hovedstaden i Ungarn er ikke bare smuk og hyggelig, men byder på rigtig meget. Byen breder sig ud over begge sider af den berømte flod Donau. Mange af seværdighederne i Budapest er en del af UNESCOs verdensnaturarv. Blandt andet slottet Buda, Ungarns parlament og Mattiaskirken. De er alle et besøg værd. Byen er delt i to af floden Donau, på den ene side ligger Buda og på en anden side ligger Pest. Pest siden er den mere moderne del af byen, med et pulserende arbejdsliv og moderne restauranter og caféer. På Buda siden finder du de omtalte naturhistoriske seværdigheder, og her kan du også gå på opdagelse i historiske levn. Man kan ikke nævne Budapest uden at nævne byens mange badehuse, som nærmere er spasteder, hvor vandet kommer fra over 100 kilder rundt om i byen. Helt klart en af Europas perler.

Dublin

Irlands hovedstad er et sammensurium af kultur, Whisky og pulserende byliv. Du får det hele i den skønne hovedstad. Dublin er historie på højt plan. Byen er nemlig grundlagt som et vikingebosted, og har været den vigtigste by i Irland siden middelalderen. Dublin er faktisk kåret som Europas mest gæstfri by, når det kommer til natteliv og pubs. Og pubber er der masser af i den gamle hovedstad. Tag på opdagelse på en af de mange destillerier, og se hvordan whisky bliver til, og få måske lov til at smage den ædle drik. Der er utrolig mange smukke parker i Dublin, så snyd ikke dig selv for et lille frikvarter fra den travle storbyferie. Irlands største kirke er at finde i Dublin, St. Patrick’s Cathedral er klart et besøg værd. Middelalderområdet i byen er også et must at se og opleve. Her ses også en lille bid af den gamle bymur, der har omkranset byen i middelalderen.  Snyd ikke dig selv for alle de skønne oplevelser, der venter i Irlands smukke hovedstad.

(Visited 20 times, 1 visits today)
Luk