Skrevet af 17:49 Europa

Er EU blevet papirløst?

Papirer

EU har besluttet at de næste 10 skal stå i digitaliseringens navn, og de har derfor boostet adskillige eksisterende tilskudsordninger og også lanceret nye, der skal hjælpe SMV’er med at blive mere digitale.

Men det handler måske ikke så meget om det papirløse samfund mere, men om det effektive samfund.

Om EU nogensinde bliver papirløst, er svært at spå om, men umiddelbart virker det usandsynligt.

Hvor blev visionen af?

Da vi første gang i 1978 blev præsenteret for visionen om et papirløst samfund virkede det måske urealistisk. Men et mere og mere digitalt samfund har i hastig udvikling gjorde hurtigt visionen realistisk. Men hvor blev den af?

Et papirløst samfund kræver komplicerede løsninger, og er faktisk ikke altid det mest energivenlige. Hvis man f.eks. ser på levetiden af en pengeseddel, vs. det energiforbrug en digital transaktion af et mindre beløb kræver, så vinder pengesedlen klart på bæredygtighed.

Ligesom det kræver innovative løsninger for at vi kan bruge en en digital billet for at få adgang til f.eks. koncerter, togrejser og andre ting hvor et system skal indlæse vores billet.

Forbruget er blevet rykket

Virksomheder og offentlige instanser ser en enorm besparelse i deres papirforbrug fordi de fremsender diverse formularer, kontrakter og informationer til slutforbrugeren digitalt, f.eks. via mail eller E-boks.

Dog kan forbrugeren ikke altid returnere eller gøre brug af disse formularer i samme digitale stand og må derfor udskrive papiret, og dermed rykkes forbruget af papir blot fra virksomhed og til slutforbrugeren.

Der spares selvfølgelig stadig ressourcer i form af konvolutter, frimærker, transport og tid, men det stiller altså højere krav til slutbrugeren end det gjorde før hvor man måske fik leveret den allerede trykte formular.

Flere private hjem har behov for printere

Netop grundet det flyttede ansvar fra virksomhed eller offentlig instans, til slutforbrugeren, ses det at behovet for printere, scannere, blækpatroner, printerpapir og andet it udstyr øges i de private hjem.

En printer eller scanner var noget man kun havde i hjemmet tidligere hvis ens arbejde krævede det.

I dag ses det at næsten alle husstande har en. Papir er stadig ofte den mest effektive arbejdsform, og derfor printer vi f.eks. opgaver til skolearbejde, formularer der skal udfyldes, billetter til rejser osv.

Brug Brother TN247 med omtanke på miljøet

Vi har dog alle stadig et ansvar for miljøet, og derfor opfordres vi til kun at printe når der er absolut brug for det.

Ligeledes bør man købe sine blækpatroner og andet udstyr så miljøvenligt som muligt, og vælge den printer der printer mest effektivt og billigt i forhold til vores behov.

Printerens effektivitet og forbrug af både blæk og strøm er ofte nøje sammensat af producenten så du får det optimale ud af den. En god kandidat til blækpatron er Brother TN247.

Har du kun et lavt forbrug derhjemme kan du f.eks. vælge en Brother DCP J572.

Har du derimod et større forbrug kan du vælge en Brother HL 3210 CW, som både er støjsvag, trådløs og kan printe 18 sider i minuttet, den bruger Brother TN247 blækpatroner.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Luk